دلایل ایجاد تنگی کانال نخاعی

ساخت وبلاگ

<strong>تنگی</strong> <strong>کانال</strong> <strong>نخاعی</strong>

تنگی کانال نخاعی که عوام به آن گرفتگی کانال نخاع هم می‌گویند، بیماری شایعی است که بخصوص در سنین بالا گریبانگیر بسیاری از مردم می‌شود. شیوع این بیماری از ۸ تا ۱۱ درصد جمعیت پیش‌بینی شده است که با افزایش متوسط طول عمر این ارقام بالاتر نیز خواهد رفت.

در این بیماری عوامل مختلف باعث می‌شوند که کانال استخوانی که بر اثر در کنار هم قرار گرفتن سوراخ‌های مهره‌ها ایجاد شده و مسیری برای عبور نخاع و ریشه‌های اعصاب نخاعی می‌سازند، تنگ شود که در نتیجه آن ،نخاع یا اعصاب نخاعی تحت فشار قرار می‌گیرند و بسته به اینکه میزان این تنگی چقدر باشد و در کدام ناحیه از نخاع رخ داده باشد، علائم و عوارض گوناگونی خواهد داشت.شایع‌ترین محل ایجاد تنگی درستون فقرات ناحیه کمر و خاجی و پس از آن کانال نخاعی ناحیه گردن است.

علائم ایجاد تنگی کانال نخاع

علائم تنگی کانال نخاع بسته به اینکه در کدام منطقه، عارضه به وجود آمده باشد متفاوت خواهد بود.

درگیری در نواحی گردن ممکن است با اختلال در راه رفتن، ضعف دست‌ها و پاها، درد دست‌ها و اختلال کنترل ادرار و مدفوع، خود را نشان دهد ولی درگیری ناحیه کمری بیشتر به صورت درد پاها، احساس گرفتگی، بی‌حسی، گزگز و مورمور شدن یا با احساس سنگینی که بر اثر ایستادن یا راه رفتن طولانی، بدتر می‌شود و همچنین با نشستن یا خم شدن به جلو بهتر می‌شود، خود را نشان می‌دهد. ایجاد اختلال کنترل ادرار و مدفوع، ضعف واضح اندام‌ها و اختلال راه رفتن علائم بسیار مهمی هستند که نیاز به توجه فوری و معمولاً انجام درمان با عمل جراحی دارند. تشخیص این بیماری پس از بررسی علائم و انجام معاینه بالینی مطرح شده و با انجام بررسی‌های رادیولوژیک مثل عکس رادیوگرافی ساده، MRI و سی تی اسکن تأیید می‌شود.

برای مطالعه ادامه مطلب و پرسش و پاسخ توسط دکتر صمدیان ،جراح مغز و اعصاب به لینک زیر مراجعه کنید :

آیا دیسک کمر خوب می شود ؟...
ما را در سایت آیا دیسک کمر خوب می شود ؟ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : drsamadian بازدید : 62 تاريخ : چهارشنبه 11 فروردين 1400 ساعت: 22:20